У Трстенику одржана 40 јубиларна изложба КЛИС-а

Клуб ликовних стваралаца – КЛИС из Трстеника организовао је 40. по реду јубиларну ликовну изложбу у простору Ликовног салона Дома културе у Трстенику. Према речима Јелене Јовић, председнице КЛИС-а, током године организује се пролећна и јесења изложба. У марту месецу организована је изложба “Жене своме граду’’, а на овој, јесењој изложби, 26 аутора је представило 43 рада.

“Одлуком стручног жирија прву награду за своје дело освојила је Светлана Позњак, другу награду Споменка Петровић, а трећу награду су поделиле Јелена Јовић и Радојка Јаковљевић. Похваљени су радови Јасмине Бобан, Зорице Сарић, Наде Маринковић, Радета Димитријевића, Драгана Лазића и Обрада Обрадовића, а изложбу је свечано отворила сликарка Јелена Чуљић. Ова јесења изложба отворена је до 12. новембра и љубитељи ове врсте уметности могу је посетити и погледати изложена дела уметника КЛИС-а”, рекла нам је Јелена Јовић, председница овог трстеничког удружења и додала да је овом изложбом завршен пројекат активности удружења за ову годину.

Да подсетимо да КЛИС постоји од 1981. године, окупља бројне талентоване суграђане свих струка, различите старосне доби, способности и образовања, ликовних поетских схватања, као и младе сликаре са завршеним уметничким академијама и тако представља мало благо града Трстеника, који одувек важи за расадник талената из области културе и уметности.

“Поред ове две велике традиционалне изложбе имали смо у овој години и много других активности и сматрамо да су реализоване успешно.Исто тако смо имали и традиционалну изложбу “Жене своме граду”, бројне ликовне колоније и гостовања у другим градовима, чиме смо допринели промовисању КЛИС-а и наше општине. На овој изложби имамо и госте из Сопота, Ивана Митрашиновића који са нама излаже своје две слике и једну скулптуру, коме се захваљујемо на позиву и организацији наше изложбе у Центру за културу Сопот. Доделили смо му тим поводом Захвалницу у знак пажње и за учешће на овој изложби”, наводи Јелена Јовић.

Жирирање слика извршио је жири у саставу ликовни уметници Дарко Ђурђевић и Петар Симић и дизајнер илустратор Јаков Јаковљевић. Захвалнице су уручене и пријатељима КЛИС-а, који свесрдно помажу удружењу трстеничких уметника да траје и са којима КЛИС има дугогодишњу сарадњу: Општини Трстеник, ЈКСП “Комстан”, Народном универзитету Трстеник, РТВ Трстеник, Туристичкој организацији Трстеник, КУД “Вук Караџић” Грабовац, ОШ “Миодраг Чајетинац Чајка” – одељење у Грабовцу, Удружењу “Прва бразда” из Новог Села и Удружењу “Логос” из Својнова.

Захвалнице су уручене и хору “Абрашевић 2014” из Врњачке Бање, Удружењу ликовних уметника Расинског округа “Расинијус” из Крушевца, штампарији “Прид” из Трстеника, књижари “Змај” из Трстеника и флаутисткињи Тијани Бојовић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x