Потписано 209 нових уговора са добитницима сеоских кућа са окућницом

“Ове колоне од готово 800 људи – мушкараца, жена и деце служе на част и понос Србији. Дошли су из најразличитијих делова Србије из заједничких домаћинстава, изнајмљених станова и привремених и прескупих смештаја. Данас се враћају уздигнуте главе као власници сопствених, дугожељених домова. Кров над главом у делу Србије који су сами изабрали означиће њихов нови почетак”, рекао је министар за бригу о селу Милан Кркобабић након што је данас у Палати Србија потписано нових 209 уговора са добитницима сеоских кућа са окућницом.

Потписивању уговора присуствовао је и председник Скупштине општине Варварин Саша Живадиновић, а међу породицама које су данас добиле свој дом је и породица Марковић из Залоговца. Нове комшије добиће житељи села у 66 општина и градова, од Шида и Кикинде, преко, Аранђеловца и Ваљева, па до Пирота и Димитровграда. Међу данашњим добитницима је породица са шесторо деце из Руме, неколико породица је са петоро и четворо деце, а чак их је 11 са троје. Свесни ове значајне животне прекретнице, ови млади људи нису крили своју срећу.

Подсећамо, Јавни конкурс за доделу средстава за куповину сеоске куће са окућницом траје до 1. новембра. Тиме се циклус за ову годину завршава, али се програм наставља већ почетком наредне, 2025. године.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x