Традиционална “Трка за срећније детињство” одржана на стадиону Темнића у Варварину

У оквиру обележавања Дечије недеље, на стадиону Темнића у Варварину, одржана је традиционална акција “Трка за срећније детињство”. Ова хуманитарно – спорстка манифестација, организована од стране Средње школе Варварин, Основне школе “Јован Курсула”, Дома здравља “Др Властимир Годић”, Црвеног крста и Полицијске станице Варварин, окупила је велики број ученика, од најмлађих основаца до матураната.

“Трка за срећније детињство” је једна од најмасовнијих и најприхваћенијих активности у оквиру Црвеног крста Србије. Она промовише здрав начин живота и хуманитарне вредности међу децом и младима. Куповином стартних бројева, учесници су пружили помоћ онима којима је она најпотребнија, чиме су дали свој допринос заједници, саопштено је из варваринског Црвеног крста.

Победници трке у свим категоријама награђени су мајицама са логом Црвеног крста Варварин, док су се током догађаја чланови екипе прве помоћи Црвеног крста и Дома здравља Варварин старали о безбедности учесника. Поред саме трке, у оквиру обележавања Светског дана хране, волонтер Црвеног крста и патронажна сестра Сања Антонијевић поделили су учесницима и посматрачима информативне флајере о важности здраве исхране, личне хигијене и физичке активности.

Организатори се захваљују свим учесницима, наставницима, сарадницима и волонтерима Црвеног крста на њиховом ангажовању и подршци у реализацији ове значајне хуманитарне акције.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x