Едукација за најмлађе: Фармацеути у ОШ “Мирко Томић”

У оквиру пројекта Фармацеутске коморе Србије под називом “Едукација деце у школама и вртићима”, у ОШ “Мирко Томић” у Обрежу је одржано занимљиво и едукативно предавање за ученике од првог до четвртог разреда. Предавање је водила фармацеуткиња Наташа Јовановић, а главне теме биле су “Како да порастемо здрави и снажни” и “Мој фармацеут и ја”.

“Малишани су активно учествовали у разговору, наводећи примере здраве хране и активности које доприносе здрављу и ово је била одлична прилика да науче колико је важно водити рачуна о здравој исхрани, редовној физичкој активности и одласку код фармацеута, који игра важну улогу у њиховом здрављу”, саопштено је из ОШ “Мирко Томић”

Круна предавања била је презентација лабораторијског посуђа из апотеке. Фармацеуткиња Наташа Јовановић је показала како се прави кречно млеко и извела још неколико занимљивих експеримената, који су ученицима били изузетно занимљиви. Деца су са одушевљењем пратила сваки корак и постављала бројна питања.

Ово предавање је било још један корак ка подизању свести код најмлађих о значају здравља и улози фармацеута у њиховом животу. Ученици су изашли из учионица са новим знањем и великим интересовањем за науку и здравље, што је и био циљ ове едукације, стоји у саопштењу ОШ “Мирко Томић”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x