Традиционални хуманитарни вашар дечијег стваралаштва у оквиру Дечије недеље

У склопу Дечије недеље, у ОШ “Јован Курсула” одржан је традиционални вашар дечијег стваралаштва, који је и ове године донео радост и енергију међу ученицима и наставницима. У холу школе владала је права весела атмосфера – као у кошници, где су ученици од првог до шестог разреда са својим одељењским старешинама уређивали штандове препуне дечијих радова, играчака, јесењих плодова, али и колача и других ђаконија.

Штандови су били право мало ремек-дело маште и креативности ученика, који су на овај начин показали свој труд и вештине. Поред богатства разноликих дечијих креација, посебну пажњу привукла је ликовна секција, која је припремила кутак за фотографисање под називом “Школска успомена”. За симболичан новчани прилог, најмлађи ученици могли су да се фотографишу и понесу са собом драгоцене успомене.

Уз дечију грају и разиграност, те живу трговину између понуде и потражње на вашару, скупљена је значајна сума новца. Прикупљени прилози биће усмерени за помоћ једном ученику и његовој породици, у знак солидарности и подршке, што је догађају дало хуманитарну димензију.

Под мотом “За безбрижне снове нашег друга”, у организацији Ученичког парламента, биће одржан и хуманитарни фудбалски турнир у Спортском центру “Темнић” у 12:30 часова, где ће ученици наставити да прикупљају средства за ову племениту акцију.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x