Дечија права у ОШ “Свети Сава” обележила почетак Дечије недеље

У Основној школи “Свети Сава” у Бачини, обележавање Дечије недеље почело је посебном активношћу посвећеном правима деце. Ученици су разговарали о важним темама које се тичу дечјих права, а једно од њих је и право на образовање, читање и учење.

У оквиру ове активности, ученици првог разреда су имали прилику да посете школску библиотеку. Ово је за њих било веома узбудљиво искуство јер су се први пут упознали са простором где ће током школовања откривати свет књига и стицати нова знања.

Током посете, деца су уживала у разговору са библиотекаром и међусобно размењивала утиске о књигама и важности читања. Овај догађај је био само први у низу активности које ће обележити овогодишњу Дечију недељу у школи, а које имају за циљ да подстакну свест о значају дечјих права и улози школе у њиховом остваривању.

Основна школа “Свети Сава” наставља са различитим активностима које подстичу развој деце у безбедном и подстицајном окружењу, док истовремено промовише основна права сваког детета на учење и слободан развој.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x