На Академији струковних студија “Шумадија” подељени индекси 63. генерацији студената

На свечаности у амфитеатру Академије струковних студија “Шумадија” – одсек у Трстенику подељени су индекси 63. генерацији студената ове високошколске установе. Према речима директора др Горана Миодраговића традиција се наставља и оно што радује јесте да Академију похађају и студенти из другим места у Србији, из Краљева, Крушевца, Параћина, а има и пар студената из Крагујевца.

“По новим акредитованим студијским програмима ове године смо уписали 125 студената и имамо 25 студената у нашој високошколској јединици у Бору. Наш циљ је да студентима приближимо наша знања из области које имамо, како би они сутра да то примене у пракси. У току ове недеље имамо упис у другу и трећу годину, а оно чиме се можемо похвалити је да уписујемо и мастере информационе технологије и већ сада имамо 33 места, уписано је 20 студената на мастеру, имамо још један уписни рок за дипломце који нису стигли да одбране своје завршне радове, а имају интерес да то ураде до средине октобра како би могли да конкуришу. Имамо и специјалистичке струковне студије на смеру безбедности и регулисања саобраћаја, уписано је 10 студената и чекамо да се појави још један број кандидата, па ћемо у новембру поделити индексе и за мастер специјалистичких студија”, каже др Горан Миодраговић.

Оно што је карактеристично за ову високошколску установу одсек у Трстенику јесте да школа покушава да подмири све изазове савременим програмима који нису старог кова, што се тиче науке и струке, да би се одговорило на савремене захтеве који се данас траже.

На свечаности је, пре поделе индекса и обраћања директора ове Академије, интонирана државна химна, директор др Горан Миодраговић је поздравио све присутне на свечаности и студентима и професорима пожелео успешну годину студија, а затим поделио индексе. Студенти ће похађати три смера у Академији и то за звање инжињера друмског саобраћаја, информационих технологија и машинског инжињера.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x