Државни секретар Александар Петровић посетио Пољопривредно газдинство Радотић у Обрежу

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Александар Петровић, посетио је данас Породично газдинство Радотић у Обрежу, које води млади сточар Никола Радотић Чокић. Домаћинска атмосфера, зачињена присуством најмлађих чланова КУД-а “Коло” и уз подршку “Јухорских вила” подсетила је и на старе српске обичаје, али и традиционалну трпезу из овог краја, поред богатог асортимана сирева произведених у овом домаћинству.

Током обиласка, државни секретар је изразио задовољство начином на који Радотић води своје газдинство и похвалио његов допринос развоју пољопривреде. Никола Радотић Чокић, који се бави производњом млечних производа, има фарму са 27 крава, а у свом асортиману нуди неколико врста сирева који су стекли велику популарност у околини. Повод посете државног секретара био је и снимање емисије “Знање имање”, чија екипа је протекли викенд провела у Варварину и околним селима.

“Важно је подржати младе пољопривреднике који својим трудом и иновацијама унапређују пољопривредну производњу. Никола је пример младог предузетника који је остао на селу и развија свој посао, чиме доприноси и опстанку руралних крајева”, приметио је државни секретар Александар Петровић током посете.

Газдинство Радотић постало је познато по квалитетним млечним производима, а Никола планира да у будућности прошири производњу и уведе нове технологије како би додатно побољшао квалитет својих производа. Најновији и најиновативнији производ настао у овом газдинству је сир у маслиновом уљу са зачинима, који великом брзином постаје један од омиљених специјалитета сваког ко га једном проба.

Овакве посете, према речима државног секретара Александра Петровића, показују посвећеност Владе Србије развоју руралних подручја и подршци породичним газдинствима која чине темељ домаће пољопривреде. Пољопривредно газдинство Радотића у Обрежу посетили су и председник Задружног савеза Шумадије и Поморавља Љубиша Стевановић и секретар савеза Јасмина Банковић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x