Свечаном академијом обележен Дан школе “Јован Курсула”

Основна школа “Јован Курсула” из Варварина свечано је обележила свој Дан школе у Великој сали Општинске библиотеке Варварин. Овом значајном догађају присуствовали су бројни гости, укључујући представнике локалне самоуправе, родитеље, ученике и наставнике.

Програм свечане академије био је разноврстан и богат, испуњен музичким, драмским и литерарним тачкама које су припремили ученици уз подршку својих наставника. Присутни су уживали у рециталима и драмским изведбама које су подсећале на значај живота и дела Јована Курсуле, хероја Првог српског устанка по коме школа носи име.

Директорка школе, Александра Ракић, истакла је значај образовања и васпитања младих генерација у духу традиционалних вредности и нових знања. Она је нагласила да је школа “Јован Курсула” не само место образовања већ и место где се ученици уче тимском раду, солидарности и заједништву. “Наши ученици су наша будућност, а њихов успех је наша највећа награда”, рекла је директорка Ракић и нагласила да школа наставља да пружа квалитетно образовање и васпитање, те да је поносна на успехе својих ученика и наставника.

Свечаној академији претходило је и књижевно вече под називом “Без корена нема стабла, без сећања нема будућности”, где су литерарна секција и хор припремили сплет тачака: певање, рецитовање, глуму, музицирање. Пред публиком сачињеном од наставног особља, другара, родитеља и пријатеља награђени су том приликом најбољи литерарни радови на тему школе и Јове Курсуле.

Дан школе “Јован Курсула” био је још једна прилика да се прослави успех и традиција ове угледне образовне установе која већ деценијама васпитава и образује генерације младих Варваринаца, а свечаности су присуствовали и заменик председнице општине Александар Павић, председник Скупштине општине Варварин Саша Живадиновић и помоћник председнице општине Немања Чолић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x