Проглашени најбољи радови са овогодишњег конкурса “Курсула мегданџија”, победницима поклони од Општине Варварин

У Мултимедијалној сали Општинске библиотеке Варварин приређено је свечано уручење награда са овогодишњег ликовно – литерарног конкурса “Курсула мегданџија” који ова установа у култури организује у част годишњице Варваринске битке и Дана општине Варварин.

Изложбу је отворио директор Општинске библиотеке Варварин Горан Ћеличанин, а награђене ђаке и њихове родитеље је поздравила председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић, малишанима уручила Дипломе и књиге, а победницима конкурса награде обезбеђене од стране локалне самоуправе – ђачке ранчеве.

У категорији ликовних радова деце предшколског узраста похваљени су Ђорђе Рајић, Урош Симић, Михајло Мијаиловић, Виктор Николић и Михајло Шелић, а награђени су трећим местом Тадеј и Лана Живковић, другим Ксенија Милановић и Тадија Милошевић, док је прво место освојила Предшколска група из Бачине.

Међу млађим основцима, од првог до четвртог разреда, похваљени су Василије Савић, Филип Тотић и Маша Миловановић из ОШ “Јован Курсула” и Маша Аврамовић и Дамјан Нешић из ОШ “Драги Макић”. Треће место поделиле су Маша Петровић и Ленка Рајковић, друго место припало је Дуњи Томић и Вељку Јевдосићу, а прво Даници Маринковић и Давиду Лазовићу, сви ученици ОШ “Јован Курсула”.

У категорији ликовних радова ученика од петог до осмог разреда похваљени су Теодора Нешић, Вељко Томић, Лена Васић, Матија Чолић и Нађа Анђелковић из ОШ “Јован Курсула” и Страхиња Живановић из ОШ “Херој Мирко Томић”. Ученице ОШ “Јован Курсула” Дуња Шелић и Тања Арсић освојиле су трећу награду, друго место припало је ученицама исте школе Иви Антић и Петри Јевтић, док су прво место поделиле Јована Обрадовић из ОШ “Херој Мирко Томић” и Теодора Милановић из ОШ “Јован Курсула”.

Када су у питању литерарни радови, у категорији од првог до четвртог разреда награђене су трећим местом Неда Живановић, другим Ива Максимовић и првом наградом Теодора Николић, ученице ОШ “Јован Курсула”. Међу старијим основцима другу награду освојила је Лена Васић, а прву Софија Срећковић, такође ученице ОШ “Јован Курсула”.

Свечаној додели награда, поред награђених ученика и њихових родитеља, присуствовали су и заменик председнице општине Александар Павић, председник Скупштине општине Варварин Саша Живадиновић и помоћница председнице општине Марија Брајовић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x