Позив учесницима ратова деведесетих година да преузму борачке легитимације

Општинска управа општине Варварин позива све борце који су учествовали у одбрани отаџбине током ратних сукоба на простору бивше Југославије, а који су се пријавили за борачке легитимације, да се јаве ради преузимања истих, али и борце који се још увек нису пријавили да то учине.

“Сви заинтересовани могу доћи у просторије Општинске управе, у канцеларији бр. 13, где ће преузети легитимацију. Молимо све који су се пријавили да се јаве што пре како бисмо им олакшали овај важан корак. За додатне информације, можете се обратити путем броја телефона 037/787-392 у Општинској управи”, саопштено је из Општине Варварин.

Законом који је ступио на снагу 2021. године је, поред права бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, установљено ново право, односно категорија корисника, а то су борци који су били ангажовани у оружаним операцијама деведесетих година и у рату 1999. године. За све ове нове кориснике установљена су три нова права, а то је право на стицање статуса борца, право на борачку легитимацију и право на борачки додатак.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x