Општина Трстеник организовала пријем за младу глумицу Викторију Васиљевић

Млада ученица петог разреда Основне школе “Миодраг Чајетинац Чајка” из насељеног места Лозна Викторија Васиљевић једна је од главних глумица у новом филму “78 дана” редитељке и сценаристкиње Емилије Гашић. Викторија је на недавно одржаним 59. Филмским сусретима у Нишу добила специјално признање “Млада нада” за улогу Тијане.

Филм “78 дана” је више пута награђиван и то на “Тофифесту” у Пољској, затим “Cinema Jove” у Валенсији и недавно на Фестивалу европског филма “Златни торањ” на Палићу. Тим поводом, радујући се њеном успеху, у кабинету председнице општине Трстеник пријем су јој приредили и са њом разговарали помоћник председнице општинеВладимир Дачић и чланови Општинског већа општине Трстеник Ивана Димитријевић и Александра Јовановић.

Смештена у 1999. годину током агресије на СРЈ, радња филма уводи нас у мало место у Србији где након очевог одласка у војску, сестре Соња и Драгана започињу видео дневник на кућној камери. Дани пролазе док снимају мирну природу око себе, дрхтаво ноћно небо током ваздушних напада и задиркивање своје седмогодишње сестре Тијане. Ствари почињу да се мењају када мистериозни дечак и његова стидљива, млађа сестра стигну из Београда и уселе се у комшијску кућу. Ускоро, нова пријатељства, први пољупци и прва разочарања замењују страх од бомби…

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x