Напредак изгубио од Црвене Звезде, частан пораз од шампиона уз сумњив пенал

Напредак је у утакмицу са шампионом Србије ушао храбро и оптимистички и поред одсуства повређених Савића и Прековића на гол је стао млађани Лазар Балевић, који је у августу напунио тек 17 година. Према речима Сање Милутиновић, ПР Напретка, млађани голман није се уплашио Звездиних звезда и већ у 15. секунди уписао је прву успешну интервеницију и одбранио ударац Силаса, који је изашао сам пред њега. Сачувао је мрежу и у четвртом минуту после Крунићевог ударца, имао потом још неколико добрих одбрана!

На супротној страни, Напредак је имао солидну шансу, после центаршута са десне стране, два минута касније, одлично је испред гола Глазера скочио Петковић, покушао главом да скрене лопту у гол, али она је, за мало, завршила – поред гола. Могао је Партизанов омладинац да се упише у листу стрелаца и у 13. минуту: кренуо је у соло продор, направио прави слалом кроз Звездину одбрану, али успео је на крају да га осујети чувар мреже домаћих.

Звезда је, очекивано имала инцијативу, али организовано и добро је дејствовала чарапанска одбрана, да би у 29. минуту, сплетом несрећних околности лопта погодила у руку капитена Маринковића, који је играо са маском на лицу, сломљеног носа. Судија Илић је истог тренутка показао на белу тачку, а сигуран реализатор најстроже казне био је Дуарте и шампион је повео – 1:0, каже госпођа Милутиновић.

Дуплирали су домаћи предност и стигли до 2:0 већ после два минута игре у наставку: после корнера Иванић је из непосредне близине матирао Балевића. Могао је Караклајић у 67. минуту, после доброг напада, да закомпликује ситуацију на терену, али још једном је Глазер био на висини задатка.

До краја, у 85. минуту, Напредак је остао са играчем мање, неопрезно је Игњатовић, са леђа, стартовао над Сеулом и добио – црвени картон.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x