Одржана V седница Скупштине општине Варварин, познати добитници општинских признања за 2024. годину

У пленарној сали Скупштине општине Варварин одржана је V по реду седница локалног парламента у овом сазиву, на чијем дневном реду се нашло 15 тачака. Одборници локалног парламента усвојили су предлог Одлуке о додели признања и награда општине Варварин за 2024. годину, али и предлог Одлуке о успостављању сарадње између Општина Варварин (Република Србија) и Модрича (Република Српска).

Највиша општинска признања, Плакета општине Варварин, а поводом 23. септембра, Дана општине, одлуком одборника локалног парламента биће уручена Милошу Вучевићу, председнику Владе Републике Србије, Милутину Поповићу из Модриче, из Републике Српске и Средњој школи Варварин. Захвалница општине Варварин ове године биће уручена Агенцији за регионални развој Расинског округа (АРРРО), Регионалној телевизији Крушевац, Радосаву Радету Аксентијевићу, спортском раднику из Варварина, Добрици Митровићу, добровољном даваоци крви (50 давања) из Села Варварин и учесницима рата у одбрани земље и народа у оружаним сукобима током деведесетих година, Микици Милојковићу из Бачине и Братиславу Живадиновићу из Варварина.

У наставку седнице пред одборницима се нашао и предлог Одлуке о усвајању предлога Уговора о начину остварења међусобних права и обавеза оснивача и ЈКП “Варварин” у области управљања отпадом, одборници су одлучивали и о тачкама које се односе на утврђивање мањег, односно већег броја деце у васпитним групама у Предшколској установи “Наша радост”, Извештаје о раду вртића за 2022/23 и 2023/24 годину, али и о давању сагласности на Статут Предшколске установе “Наша радост”.

Усвојена су и Решења о разрешењу и именовању чланова Управног одбора Предшколске установе “Наша радост” и Школских одбора ОШ “Јован Курсула” Варварин и ОШ “Херој Мирко Томић” Доњи Крчин. Одборници варваринског парламента одлучивали су и о образовању Комисије за координацију инспекцијског надзора на пословима из изворне надлежности општине Варварин, а усвојени су и Извештаји о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП “Варварин” и ЈП “Расвета Варварин” за период од 1. јануара до 30. јуна 2024. године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x