Интензивирање радова на уређењу некатегорисаних путева у општини Варварин

Помоћник председнице општине Варварин, Немања Чолић, недавно је обишао радове на уређењу некатегорисаних путева и улица у Месним заједницама Село Варварин, Маскаре и Орашје. Током посете, Чолић се упознао са актуелним стањем на терену, квалитетом радова и напретком у реализацији инфраструктурних пројеката. Овај обилазак је део ширег плана локалне самоуправе за побољшање путне мреже у руралним подручјима, са циљем да се омогући боља повезаност и олакша свакодневни живот мештанима.

Чолић је током обиласка истакао да је уређење некатегорисаних путева од виталног значаја за руралне средине, с обзиром на то да су ти путеви често једина веза између сеоских домаћинстава и главних саобраћајница. Он је нагласио да ће, до краја грађевинске сезоне, машине и радне екипе посетити и остале месне заједнице на територији општине Варварин, према утврђеним приоритетима.

“Свака месна заједница у нашој општини је важна и свесни смо да су некатегорисани путеви од суштинске важности за наше суграђане, посебно у руралним срединама. Наш циљ је да до краја сезоне уредимо што више путева и улица, како би сви имали боље услове за живот и рад”, изјавио је Чолић током обиласка.

Радови на уређењу некатегорисаних путева обухватају равнање терена и насипање, чиме се значајно побољшава проходност и безбедност саобраћаја. Ови путеви, који су до сада били у лошем стању, представљају важну инфраструктуру за пољопривреднике и остале становнике који се ослањају на њих за транспорт робе, али и за свакодневне активности.

Општина Варварин је у последњем периоду издвојила значајна средства за обнову инфраструктуре, посебно у руралним деловима, где је путна мрежа често била занемарена. Како је навео Чолић, завршетак ових радова представља један од приоритета локалне самоуправе, која настоји да унапреди инфраструктуру и омогући боље услове за живот свим својим грађанима, без обзира на то у којој месној заједници живе. Уређење некатегорисаних путева само је део ширег напора општине да осигура равномеран развој свих њених делова.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x