Заказана V седница Скупштине општине Варварин, одборници одлучују о 13 тачака

Председник Скупштине општине Варварин, проф. Саша Живадиновић, заказао је за понедељак, 16. септембар, V по реду седницу локалног парламента у овом сазиву, на чијем дневном реду ће се наћи 13 тачака. Пред одборницима локалног парламента наћи ће се предлог Одлуке о додели признања и награда општине Варварин за 2024. годину, али и предлог Одлуке о успостављању сарадње између Општина Варварин (Република Србија) и Модрича (Република Српска).

У наставку седнице пред одборницима ће се наћи и предлог Одлуке о усвајању предлога Уговора о начину остварења међусобних права и обавеза оснивача и ЈКП “Варварин” у области управљања отпадом. Одборници ће одлучивати и о тачкама које се односе на утврђивање мањег, односно већег броја деце у васпитним групама у Предшколској установи “Наша радост”, Извештаје о раду вртића за 2022/23 и 2023/24 годину, али и о давању сагласности на Статут Предшколске установе “Наша радост”.

На дневном реду V налазе се и Решења о разрешењу и именовању чланова Управног одбора Предшколске установе, Школских одбора Основне школе “Јован Курсула” и Основне школе “Херој Мирко Томић”. Одборници варваринског парламента одлучиваће и о образовању Комисије за координацију инспекцијског надзора на пословима из изворне надлежности општине Варварин, а разматраће и Извештаје о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП “Варварин” и ЈП “Расвета Варварин” за период од 1. јануара до 30. јуна 2024. године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x