VII “Тољевачка Купусијада” 15. септембра у Тољевцу, пријаве за учешће у току

У организацији Удружења грађана “Тољевац” и Месне заједнице Тољевац, а под покровитељством општине Варварин, у недељу, 15. септембра, у порти храма Светог Архангела Гаврила у Тољевцу, биће одржана седма по реду гастрономско-туристичка манифестација “Тољевачка Купусијада”. Овај догађај је постао традиционални симбол дружења и забаве за мештане и госте, привлачећи све већи број учесника и посетилаца из разних крајева Србије и региона. Организатори очекују дупло више учесника и посетилаца у односу на претходне године, што сведочи о све већој популарности ове манифестације.

У оквиру програма одржаће се такмичење у кувању купуса, једном од најпознатијих специјалитета овог краја, а такмичарске екипе оцењиваће стручни жири. Такмичарски дух ће бити пропраћен богатим културно-уметничким садржајем, укључујући наступе фолклорних ансамбала и разноврсне изложбе традиционалних рукотворина. Посебан уметнички доживљај пружиће вокална солисткиња Сања Ивановић, која ће својим гласом допринети свечаној атмосфери.

Поред самог такмичења, посетиоце ће очекивати и разноврсна забава. Током 14. и 15. децембра биће организован музички програми са живом музиком под шатором, пружајући гостима прилику за уживање и добру атмосферу у пријатном амбијенту. Пријаве за учешће на VII “Тољевачкој Купусијади” су у току путем бројева телефона: 066/415 135 и 062/285 901.

Ова манифестација је одлична прилика да се окупе љубитељи традиционалне кухиње и доброг дружења, а очекује се да ће и ове године привући велики број посетилаца, који ће имати прилику да уживају у разноврсним садржајима и укусима које “Тољевачка Купусијада” нуди.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x