Општина Трстеник улаже у противградну заштиту

Општина Трстеник интензивно ради на обезбеђењу противградне заштите на својој територији. У току су радови на реконструкцији противградне станице у Грабовцу и на изградњи потпуно нове противградне станице у Рујишнику, а све како би се унапредио противградни систем на територији општине Трстеник. Укупна вредност радова је око 1.800.000 динара, а средства су обезбеђена из локалног буџета.

Месечна накнада стрелцима је подигнута на 20.000,00 динара, а све ове активности и улагања локалне самоуправе усмерена су на бољу и ефикаснију заштиту усева и објеката, каже председница општине Трстеник Милена Турк, која је, са својим сарадницима, обишла радове. Према њеним речима, противградна станица у Рујишнику је 16. по реду која је изграђена.

Прошле године су извођени радови на постављању прве аутоматске противградне станице у Почековини, која је финансирана средствима локалне самоуправе у износу од 3.500.000,00 динара. Општина Трстеник се истиче бројним инвестицијама које имају за циљ побољшање стандарда грађана и локалне заједнице у целини.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x