VI Међународни “Бланик камп Куп 2024” 7. и 8. септембра на трстеничком Аеродрому

Из Аеро клуба “Трстеник” већ најављују спортску манифестацију, VI Међународни “Бланик камп Куп 2024” на трстеничком Аеродрому, који ће се одржати од 6. до 8. септембра ове године. То је такмичење пилота у прецизном слетању једрилицом, а организатор је и овога пута Аеро клуб “Трстеник”.

Према речима Дејана Сарића, пилота у трстеничком Аеро клубу, за 6. септембар планиран је тренинг, а сутрадан, 7. септембра, следи такмичење. Ту је и једна новина која ће бити 8. септембра, свечано затварање Међународног “Бланик камп Куп-а 2024” уз летачки део. Очекује се велики број такмичара из Србије и региона, као и велики број ваздухоплова који ће за ову прилику долетети из разних крајева и биће доступни заљубљеницима у ваздухопловство, за разгледање и фотографисање, сазнајемо од Дејана Сарића, најбољег пилота опште авијације у Србији у 2023. години.

Летачки део красиће разноразне летилице од једрилица, до једрилица са мотором, ултра лаких летилица и авиона опште авијације, двомоторних авиона, па до хеликоптера. Своје учешће на овом такмичењу потврдило је и Министарство одбране са хеликоптерима у статичком и динамичком делу, а очекује се још одговор о учешћу Министарства унутрашњих послова за њихове летелице, додао нам је на крају Дејан Сарић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x