У Трстенику одржан I Меморијални шаховски турнир “Дејан Бзенић 2024”

У знак сећања на познатог и више пута награђиваног шахисту Дејана Бзенића, у просторијама Шах клуба “Прва петолетка” у Трстенику, чије је боје и бранио на 64 поља у првенственим сусретима и на другим такмичењима, одржан је Меморијални шаховски турнир “Дејан Бзенић 2024”. На овом турниру је учествовало 105 шахиста из четири земље, међу којима је било и 8 ФИДЕ мајстора.

Турнир су организовали Шах клуб “Прва петолетка” и породица Бзенић, а ћерка Дејана Бзенића Дејана де Симоне захвалила се овом приликом домаћинима на подршци у организацији турнира, као и свим учесницима.

“Дејан је заслужио да му се на овај начин одужимо за све што је својим резултатима учинио за наш Шах клуб. Да подсетим да је он вишеструки аматерски првак Србије, аматерски првак бивше Југославије, победник многих одржаних турнира, а од своје 19. године живота играо је на првој табли екипе Трстеника. Круна његове каријере је финални турнир првенства Југославије 1991. године у Бањи Врућици, на коме је постао први носилац Међународне титуле ФИДЕ мајстора у Трстенику”, подсећа Мирослав Марковић, председник Шах клуба “Прва петолетка”.

Он додаје да је Дејан имао доста понуда од клубова, али је остао веран свом Трстенику и зато је управа клуба решила да крене са организацијом овог Меморијални шаховског турнира.

Након одиграних 9 кола, прво место освојио је Мирослав Миљковић из Ниша, друго место припало је Синиши Дражићу из Новог Сада, а треће место интернационалном мајстору Милошу Милошевићу из Београда. Капустин Павел из Казахстана је био најуспешнији омладинац, а ФИДЕ мајстор Славко Азарић је био најуспешнији ветеран.

Од домаћих шахиста најуспешнији су били Иван Ђоковић и Зоран Радовановић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x