Председница општине Трстеник посетила Центар за социјални рад

У посети трстеничком Центру за социјални рад била је председница општине Милена Турк. Разлог њене посете су новоадаптиране мултифункционалне Скрининг контролне собе Центра, које су прилагођене потребама најосетљивијих корисника – деце, фингирајући породично окружење.

“Ово значајно техничко помагало у стручном раду има за основне циљеве смањење стреса и отпора код деце, изазивање неспутаних аутентичнијих понашања и емоција у свим поступцима који подразумевају њихову партиципацију и у којима Породични закон прописује обавезу поклањања дужне пажње мишљењу детета у остваривању његових права и заштити најбољег интереса”, рекао нам је Владимир Антић, директор Центра за социјални рад Трстеник.

Директор Центра и запослени су изразили задовољство и захвалност на томе што су сва потребна средства за ове намене издвојена буџетом локалне самоуправе, али пре свега на дугогодишњој и искреној бризи за кориснике и подршци и сарадњи са Центром за социјални рад.

“Нарочито смо поносни на чињеницу да су деца запослених у Центру донирала своје играчке како би овај простор оплеменила за своје другаре који долазе у Центар нехотице оплемењујући себе”, закључио је Антић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x