Одржана традиционална “Балканска фолклоријада”, Драгана Мирковић одржала концерт за памћење

Удружење “Марко Цара Милановић” из Каоника организовало је хуманитарну манифестацију “Балканска фолклоријада” у Рибарској Бањи, за децу оболелу од рака. Ово је уједно и осма година реализације пројекта “Спасимо децу у саобраћају” такође у организацији овог Удружења.

Удружење је организатор манифестације са циљем да се заштите деца учесници у саобраћају и да се, што је више могуће, едукују да би све замке брзе вожње избегли на време. Ове године су одлучили да прикупљена средства донирају деци оболелој од карцинома, хуманитарној акцији и учешћу на “Фолклоријади Балкана” одазвали су се представници Словеније, Бугарске, Румуније, Северне Македоније, Босне, Црне Горе, а наравно и домаћина, Србије. Пре почетка концерта учесници свечаности имали су дефиле на ком су показали раскош својих народних ношњи. Како су и најавили организатори, манифестацији се одазвала и велика естрадна звезда Драгана Мирковић, која је одржала солистички концерт.

Како сви кажу, амфитеатар Рибарске Бање је био мали да прими све оне који су дошли да виде лепоту и раскош фолклорних игара и изворних народних песама из држава из којих су допутовали. Манифестација окупља од 2015. године све оне који негују традицију народне игре и песме.

“Балканска фолклоријада окупља љубитеље фолклора, домаће радиности, писане и испеване речи, који кроз богат програм и донације настоје да подигну свест о важности безбедности деце у саобраћају. Ми у Удружењу “Марко Цара Милановић” имамо мисију и трудимо се да испунимо све циљеве које смо поставили пред удружење. На жалост, имао сам трагедију као човек и морао сам да учиним да се други родитељи не осећају тако тешко као моја породица и ја. Тај циљ ме покреће и све оне који су познавали Марка Цару Милановића. Заштита деце у саобраћају је важна и трудимо се да изађемо у сусрет свима, а како бисмо нашу децу заштитили, сарађујемо са институцијама: у првом реду са Саобраћајном полицијом и Саветом за безбедност у саобраћају. Ове године смо одлучили да организујемо концерт фолклорних ансамбала са територије Балкана и да средства која прикупимо усмеримо на рачуне деце која се лече од карцинома”, рекао је Мирољуб Цара Милановић, покретач акције и манифестације”Балканска фолклоријада”.

Специјални гости вечери били су Невена Лазаревић, солиста на виолини, Дарко Антић, Димитрије и Мома Крстић, Стефан Лукић и оркестар Андрије Куте Јовановића. Драган Божовић, из села Лопаш код Пожеге, свирао је на хармоници коју је добио од Удружења “Марко Цара Милановић”, а искористио је прилику и да се захвали. Ипак, најзначајнији гост вечери била је велика естрадна звезда Драгана Мирковић. Поред љубитеља фолклора свечаној вечери су присуствовали представници Града Крушевца, свештенства, војске и полиције, политичког и привредног живота града и Расинског округа.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x