Подељени бесплатни заштитни рамови за тракторе темнићким пољопривредницима

У организацији Агенције за безбедност саобраћаја (АБС) Републике Србије, а уз техничку подршку Ауто мото савеза Србије (АМСС), у Варварину је одржана додела бесплатних заштитних рамова за тракторе пољопривредницима из општине Варварин који су поднели захтев за бесплатне рамове. Циљ ове кампање је смањење фаталних несрећа и смањење могућности озбиљнијих повреда возача у случају превртања трактора, а помоћник председнице општине Варварин за пољопривреду, Немања Чолић, позива све пољопривреднике који ово право још увек нису искористили, да се пријаве.

“Током 2023. године у нашој општини за бесплатне заштитне рамове пријавило се укупно 49 пољопривредника, толико рамова смо овом приликом и поделили и позивам све пољопривреднике који још увек нису искористили ово право да се пријаве на нови конкурс чије објављивање се очекује. Рамови су испитани на ломљење, имају све неопходне атесте и потпуно су безбедни, а у случају превртања имају улогу да заштите живот возача трактора”, истакао је помоћник председнице Немања Чолић.

Према подацима АБС, прошле године је 25 људи изгубило живот у саобраћају на путу, а 27 људи ван пута радећи трактором на њиви, у шуми услед превртања трактора и управо је то разлог зашто је покренут овај национални пројекат. Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је обезбедило средства за доделу субвенционисаног рама за тракторе, томе је претходио један пројекат АБС који је радио Машински факултет у Београду и Пољопривредни факултет у Новом Саду, а који су конструисали универзални рам за тракторе марке ИМТ 533, 539, 540, 542 и ИМТ 549. Иначе, од 01. јануара следеће године трактори неће моћи да се возе без кабине или заштитних рамова.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x