У Медвеђи одржани “Михољски сусрети села”

У Медвеђи, у трстеничкој општини, одржани су “Михољски сусрети села 2024”. Осим домаћина, на овој манифестацији су наступила Културно – уметничка друштва из окружења, али и из Краљева, Ушћа и Деспотовца. Манифестацију финансира Министарство за бригу о селу износом од 500.000,00 динара, а циљ “Михољских сусрета села” је очување културе и традиције, као и традиционалног начина живота на селу.

Манифестација је привукла велики број учесника и посетилаца, а пригодне поклоне са мотивима трстеничког краја уручио је Дејан Раковац, заменик председнице општине Трстеник. То је, како нам је рекао, један мали знак захвалности за оно што се чини за очување традиције и културе на сеоском подручју.

У програму ове манифестације учествовали су старији, али и најмлађи фолклораши. Свим учесницима су на крају манифестације уручене Захвалнице. Своје кореографије, кроз игру и песму, гледаоцима су презентирали на сцени КУД “Извор” из Велике Дренове, КУД “Запис” из Пејовца, КУД “Светозар Марковић” из Деспотовца, КУД “Карановац” из Краљева, затим КУД “Ушће” из Студенице, КУД “Јелек” из Подунаваца, КУД “Тодор Бушетић” из Пољне, КУД “Чукојевац”, КУД “Свети Никола” из Брезовице и домаћин КУД “Медвеђа”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x