Трстеничани са “Српском драмом” најбољи и у Мркоњић Граду

Чланови Трстеничког позоришта и Драмског атељеа “Вук Караџић из Грабовца вратили су се у свој завичај са још једном заслуженом наградом. Овога пута добили су је од публике у Мркоњић Граду на 16. “Данима позоришта”. Фантастично су одглумили своје јунаке у представи “Српска драма”, по тексту Синише Ковачевића, а у режији Милоша Милошевића Шике.

“Представа “Српска драма” по први пут је изведена у мају 2022. године, а после тога је на завршном фестивалу у Кули награђена као најбоља. Најбоља је била најбоља и на Фестивалу у Требињу, а након тога је изведена на још 12 фестивала, на којима је освојила око 50 награда”, каже режисер “Српске драме” Милош Милошевић Шика.

Он додаје да, иако је то тема из рата, у позоришту су се трудили да направе анти-ратну драму, а судећи према мишљењима критичара и публике успели су у томе.

Градско позориште у Мркоњић Граду било је организатор 16. “Дана позоришта”, а покровитељ је била Општина Мркоњић Град. У част победника одиграна је представа “Ко камен – Веленка Брстинова и кћер јој Драгана” ауторке Драгане Мандрапе, у продукцији Српског просветног друштва “Просвета” из Бања Луке.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x