Радови на изградњи “Моравског коридора” теку по плану

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић обишао је радове на изградњи “Моравског коридора”, на деоници од петље Кошеви до села Медвеђа код Крушевца, где се уверио да радови теку по плану, те да ће до краја године бити завршена деоница од Крушевца до Врњачке Бање, када ће и Врњачка Бања и Трстеник бити прикључени на мрежу ауто-путева.

Весић је рекао да су на деоници од Кошева до Медвеђе у току радови на асфалтирању моста преко Западне Мораве и указао на то да је Моравски коридор један од најважнијих ауто-путева у изградњи у Србији, јер ће повезати два ауто-пута, “Милош Велики” и ауто-пут Београд – Ниш.

Министар је истакао да суштински, “Моравски коридор” оживљава цео овај крај, повезује Чачак, Краљево, Врњачку Бању, Трстеник и Крушевац и омогућава да више од 500.000 људи добије брзу саобраћајну везу, као и да обезбеди нове инвестиције и бољи и квалитетнији живот за све људе и додао да је задовољан динамиком радова.

Према његовим речима, до краја године, биће пуштено у саобраћај око 30 километара од Кошева до Врњачке Бање. Весић је изразио очекивање да ће до средине наредне године бити завршена и деоница Чачак – Адрани, а до краја 2025. године и од Врњачке Бање до Адрана, чиме ће се коначно спојити Бања и Краљево.

Министар је навео да ће се, када се томе дода обилазница око Крагујевца, која је почела да се гради, као и планирана брза саобраћајница Краљево – Нови Пазар, овај крај потпуно премрежити ауто-путевима и тиме ће се остварити визија да Србија буде добро саобраћајно повезана, што значи нова радна места и бољи живот грађана. “То ће значити велики корак напред за цео крај, у шта ће сви који живе у овом крају већ крајем идуће године уверити”, поручио је министар.

Директор “Коридора Србије” Александар Антић рекао је да је сваког дана на градилишту “Моравског коридора” ангажовано више од 4.000 радника, са готово 2.000 јединица механизације и напоменуо да су интензивни радови у току. “Ово је најинтензивније градилиште у Србији, радови иду јако добро и већ је више од 20 километара под два слоја асфалта, а започети су и радови на завршном слоју асфалта на појединим деоницама”, рекао је Антић.

“Асфалтирамо мост преко Западне Мораве, дуг око 500 метара и на њему радимо завршни слој асфалта”, нагласио је Антић и додао да се радници на тој деоници суочавају са различитим изазовима.

Директор “Коридора Србије” је навео да на ових 30 километара треба изградити четири велике денивелисане раскрснице и довести у фазу да могу безбедно да се пусте у саобраћај.

“Завршавамо петље Кошеви, Велика Дренова, Трстеник и Врњачка Бања и сва ова насељена места имаће добру комуникацију са новим ауто-путем”, указао је директор “Коридора Србије”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x