Са IV седнице Скупштине: Активно се ради на решавању проблема водоснабдевања Варварина

На протеклој седници Скупштине општине Варварин, четвртој у овом сазиву, било је речи и о проблему водоснабдевања који Варварин у последње време. Заменик председнице општине Варварин Александар Павић обавестио је одборнике, али и јавност, да се на решавању тог проблема активно ради већ пар година, 2020. године је ископан нови бунар, али потребно је ревитализовати постојеће бунаре из седамдесетих година XX века, како би корисници градског водовода имали несметано водоснабдевање и квалитетну пијаћу воду.

Павић је са скупштинске говорнице поручио да је, упркос свим нападима и злонамерним коментарима од стране појединаца те 2020. године, када је ископан нови бунар, систем водоснабдевања колико/толико одржан, тако да ће са ископом још једног новог бунара и ревитализацијом старих бунара бити трајно решен проблем водоснабдевања, али и мрежа проширена на нове кориснике и, пошто су се стекли сви услови, најавио почетак радова већ за пар дана.

“Седамдесетих година прошлог века изграђени су бунари за систем водоснабдевања у Варварину и неко је у том периоду одлучио да три бунара снабдевају Град Варварин са пијаћом водом, што значи да је неко тада савесно размишљао и тада су, само за Град Варварин, ископана три бунара. Након тог периода, све до пре пар година када смо ми покренули то питање и када смо од стране неких “стручних” одборника који су лицитирали са ценом ископа новог бунара и упућивали разне прозивке, да нисмо тада ископали тај четврти бунар, ми сада уопште не би имали воду”, подсетио је Павић.

Он је овом приликом обавестио јавност да је расписана набавка за, пре свега, легализацију постојећег водоизворишта, јер за све постојеће бунаре и комплетно водоизвориште не постоји никакав документ, као, уосталом и за разне друге објекте саграђене пре више деценија.

“После толико година радимо комплетну легализацију водоизворишта, набавка је била расписана, уговор за истраживачко бушење и легализацију свих изворишта је потписан са групом понуђача “Анахем” д.о.о. Београд, Гео “Инжењеринг” ГПД д.о.о. Београд и Гео “Градитељ” д.о.о. Београд и то су једине фирме у Србији које раде са тим високим лиценцама. Ревитализацијом постојећег бунара решићемо проблем несташице воде, а након тога добијамо још један нови бунар којим ћемо трајно решити проблем који је у последње време присутан у Варварину”, поручио је заменик председнице општине Варварин.

“Од доласка на власт Српске напредне странке наставили смо са изградњом водоводне мреже и данас можемо да се поносимо да, у односу на све друге општине у нашем окружењу, добијамо, поред Варварина, још 5 насељених места са комплетно изграђеном комуналном инфраструктуром, са водоводном и канализационом мрежом”, нагласио је Александар Павић.

Он је подсетио да је у Бошњану завршена изградња водоводне мреже, гради се у Маскару и та два села биће прикључена на регионални систем водоснабдевања са језера Ћелије и истакао да се тренутно ради и комплетно тестирање и испитивање, са елаборатом подземних вода у Бачини.

3 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x