Дружење бивших матураната у Хотелу “Искра”

У школском ресторану “Истра” у Врњачкој Бањи одржан је генерацијски сусрет матураната 1968/69 године, тадашњих ученика Шумарске школе “Душан Премовић” из Краљева. Њихов одељенски старешина био је Десимир Ковачевић, а ово је била њихова 55. годишњица матуре.

Према речима Драгана Тишме из Апатина, тадашњег ученика ове школе, то одељење је било састављено од ученика из свих крајева Србије и сви су заједно становали у Интернату. Ту су се додатно зближили, па су и данас остали блиски.

“У струци смо сви имали радна места и били смо задовољни својим позивом. Када би смо били у прилици поново би изабрали овај позив. И сада са некима имамо контакте, сећамо се тих лепих времена наше младости. Заједно смо одрастали и постали људи у једној здравој средини. Већ смо у озбиљним годинама, међу нама сада није наших 11 колега, неке су на овај наш скуп спречили здравствени проблеми, али се надамо да ћемо се опет видети и присећати догађаја из тих лепих ђачких времена, јер “од колевке па до гроба, најлепше је ђачко доба”, каже наша стара пословица. Хвала и вама што сте нас посетили и што ћемо на овај начин бити у јавности”, рекао нам је Драган Тишма у име осталих присутних бивших матураната.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x